Nov. 26, 2013

Alice är nu mer och mer utan blöja på dagarna då hon är hemma. Vi ställer fram pottan så hon vet vart den är. Och det funkar! hon går självmant på pottan och har kissat några gångerr på den och hon blir så stolt! det är så kul att se att hon själv blir så glad för nånting hon gör :) på Förskolan får hon också ofta sitta på pottan så det är skönt att dom har det arbetet. Även om det är jobbigt vissa dagar att behöva torka kiss så är det värt det alla gånger om. Nu hoppas vi att intresset håller sig kvar hos henne så kanske hon blir torr inom en snar framtid.

Imorgon blir der att ta blodprover med Alvin inför magnetröntgen den 4:e december. Det är med blandade känslor vi ger oss på den här resan. känns skönt att han får hjälp samtidigt som det är tungt... nu hoppas jag bara att allt går bra och att han kommer må bäst snart. <3


Nov. 04, 2013

Ibland vänds livet upp och ner. Idag är en sån dag. Jag är expert på att hålla saker inom mig och det har jag gjort, tills nu. Nu kommer tårarna, förtvivlan, oron över hur allt kommer att bli med min prins. Kan det inte bara vara över? Just nu känner jag att jag inte orkar. Men jag måste, för Alvins skull. Dags att stanna upp och njuta av varje sekund i livet, imorgon kan det vara försent.

Nov. 02, 2013

Den senaste månaden har båda barnen hunnit haft vattkoppor. Känns skönt att fått det bortgjort och det har gått relativt bra faktiskt. Dom hat haft varsin natt då det kliat extra mycket och dom varit vaken men sen har det gått bra.

Jag har ju mitt jobb, iaf fram ttill årsskiftet än sp länge. men jag är inte orolig, jag har jobb bara jag vill.

jag ställde mig även på vågen igår och sen jag började jobba har jag gått ner 4 kg(!). Snacka om att jag blev chockad. Då är det inte så konstigt att dom där leggingsen jag köpte i somras sitter dåligt... Jag har inte gjort något speciellt för att tappa dom där kilona men jag tror det handlar om att jag ändrat matvanor och såklart rör på mig mer på dagarna. Det känns iaf skönt och jag tycker det går i lagom takt neråt även om jag skulle vilja att det gick ännu fortare. Men det finns inga genvägar.

Alice 17 månader idag <3

tänk att du fubnits hos oss i snart 1,5 år! vår stora tjej.

vid den här tiden har du hunnit få 12 tänder och har nr 13 och 14 påväg upp. Du kan ta på dig mössa och vantar själv. och stoppa fötterna i overallen. Du vet vart näsa, mun, öga, öra, hår, mage, hand och fot sitter och pekar på dom då man frågar. Du äter helt själv, dricker ur vanligt glas. Sitter i din tripp trapp stol fast utan bygel. Du sover i vanlig säng. Du kan ta på dig dina byxor själv men tröjan är lite svår. Du har storlek 86/92 på dina kläder och 24 på skor. Du är glad allt jämt men säger till då det är saker du inte vill. Du utforskar allt med nyfikenhet och lär dig otroligt snabbt. Du härmar det vi gör och fattar snabbt galoppen. Talet utvecklas varje dag och du lär dig nya uttryck, tecken och ord.

Du har även kissat på pottan och har börjat tycka den är intressant. Du går gärna omkring naken och tar av dig kläderna själv.

Du förstår allt vi säger och gör det vi säger om vi frågat nåt. Du lyssnar allt som oftast när vi säger till dig men ibland flinar du och gör buset ändå!

Du älskat verkligen att sjunga och dansa och sjunger gärna med. Du kan rörelserna till imse vimse spindel, blinka Lilla stjärna, Hoppe hare och lite fler sånger. Du har humor och går att skojas med.






RSS 2.0