i God tid

Både höst och vinterkläder fixat till barnen. Skor beställde jag till dom båda igår så dom bör komma innan fredag. Vinterskor har Alvin redan så det är bara Alice som behöver det. och det ska vi iväg och fixa senare idag. Känns skönt att ha sånt här gjort redan nu, en sak mindre att behöva tänka på!



utveckling i rasande fart

dags att skriva ner lite av vad gumman lärt sig de senaste veckorna.

sedan vi bytte säng till en vanlig så sover hon mycket bättre. Hon sover för det mesta i sin egen säng hela nätter nu. Sen tre dagar tillbaka har hon även slutat med vällingen vid 23. Så nu äter hon bara välling innan sängdags. Det var faktiskt inget gnäll alls Första kvällen och sen dess har det gått prima.

hon har även lärt sig nya ord som: hallå! och Hej då!

hon har lärt sig pussas med stängd mun och sedan gör hon en pussmun då hon vill pussas. gullungen!

Som en bekant uttryckte sig igår: Hon är ju så smart! Hon är så liten men förstår typ allt man.säger. Det känns som att hon är mycket äldre ån vad hon är!

och det är verkligen så! Hon känns mycket äldre än sina snart 14 månader.
Hon har blivit så skojfrisk också! Skojas med oss och förstår då vi skojas med henne. vår lilla charmör.

Och ordentlig som sin mor har hon blivit. Lämnar man en låda eller lucka öppen så.stänger hon den.efter oss. Har mattkanten hamnat på sne så.fixar hon.den. Ligger det leksaker på fel ställen lägger hon tillbaka dom där dom stod. Hon känns så lillgammal.


Alvin är även väldigt saknad just nu... på fredag kommer han dock äntligen hem! Men det blir nog att träffa honom en.sväng idag, han ville visa hur duktig han blivit på.att cykla utan stödhjul. Duktiga killen! Tänk att vi bara tog bort dom och sedan cyklade han själv!









Vi saknar vår prins massor! <3










Jul. 21, 2013

hela helgen har bestått av massa mys, lyx och sovmorgnar. Alice har verkligen haft mysigt med sin farmor och jag tror det varit ömsesidigt.:-)

imorgon är det dags för vår pappa/man att jobba igen så då får vi se vad jag och lillgumman hittar på.








lyx

just nu ligger både jag och Rickard kvar i sängen, klockan är 10:08. lyxigt värre! Alice är med sin farmor och jag tror att dom har gått ut på en promenad för det är då alldeles tyst här hemma. Hon är så go Rickards mamma. Vi blir så ompysslade och hon gör gärna allt hon kan för att vi ska få vila. Igår va vi en sväng på stan och Alice fick med sig mängder med kläder inför förskolan från farmor. Så igår satte jag mig för att märka alla hennes kläder också, så nu är det gjort. Det är så skönt att hon kan hjälpa till att handla saker gumman.behöver, Vi är ju inte direkt gjord av pengar så ett tillskott såhär är guld värt. Hon ska stå för Alice vinteroverall sen också, guld värt även det!!

så idag tog hon Alice då.hon vaknade så vi får.sovmorgon. Tycker det är så kul att hon engagerar sig så mycket. Som hon sa igår: det är bara att säga till om ni behöver hjälp nån.helg eller bara vill vila, då tar jag tåget upp på fredagen, det tar bara fem timmar.

Jag är inte van att ha såna föräldrar/farföräldrar, hon är guld värd! <3


då kommer jag att smyga upp från sängen nästan naken, jag kommer aldrig mera hit igen. Ingen kommer nånsin våga fråga mig; vart kommer du ifrån?

Trött är bara förnamnet idag... idag skiner solen iaf så då Alvin ätit upp sin frukost blir det en promenad.

Imorgon kommer Rickards mamma upp för att hälsa på i helgen. Ska bli kul! och även skönt att få bli bortskämd med mat och grejer, sån är hon och sån Mormor/farmor vill jag också bli. Skönt att få bli ompysslad ibland. På fredag åker dock Alvin till sin pappa, usch vill inte ens tänka på det ens.... så trist... Jag skrev även ett sms till den där mannen och frågade vilken tid han ska hämta på fredag och det blir alltid samma svar: när jag vaknat, vid två.typ. inte ens nu under sommaren då han är ledig kan han ta sig tiden att hämta honom tidigt (det är för Alvins skull jag vill att han ska.hämta honom tidigt, Alvin vill till sin pappa och går och väntar hela dagen annars). men det vet man ju själv då man var liten och väntade på nåt, tiden gick vääääldigt långsamt. Jag är så less den där mannen att jag inte ens orkar lägga energi på att ens svara honom längre på hans idiotsms, jag väntar och hoppas Alvin inser tids nog vilken egoistisk pappa han har.

Jag känner mig bara så besviken på en massa vänner runt om mig som jag trodde fanns där. Det känns som att jag har stängt av och bara kan hugga tillbaka på allt dom säger, men så är det så, varför ska jag bry mig om jag inte får nåt tillbaka? Ibland undrar jag vad jag själv gör för fel då vänner drar sig undan. Men jag kan ju inte veta om dom uppfattar att jag gör nåt konstigt om ingen säger nåt. Människor är så jäkla fega och vågar inte ta konflikter så dom drar sig undan istället. Är så less på sånt. Och dom vännerna som jag verkligen trodde jag kunde lita på hör inte ens av sig längre. Nä men.bitter? ja lite....



Jag är så tacksam över min familj, över mina barn. Jag klarar mig bra med dom än med en massa vänner som sticker mig i ryggen då dom känner för det.
Känns bara så tråkigt att jag är just en sån vän som aldrig skulle vända nån ryggen sådär, för att jag själv känner för det. Jag stannar kvar, vad det än gäller men då är det oftast jag som blir sårad också. Jag säger till mina vänner vad jag tycker och sen finns det dom som kan ta det, dom är jag så tacksam över, och dom som är så fega att dom vänder ryggen till. Jag tycker det är bättre att ha en öppen relation med mina vänner, där man kan säga vad man tycker till varanDra utan att man för det behöver trycka ner varandra. Då tror jag på att en vänskap kan hålla.

Nä nu ska jag njuta av dom som finns i min närhet och skaka av mig det andra.



Jul. 14, 2013

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva. Bara att jag är så jäkla besviken just nu... men jag tar.mig väl igenom det precis som allt annat.

Jag tackar min man, min bästa vän och livskamrat för att han finns för mig i ur och skur.
Mina barn för att dom ger mig sån glädje och fyller upp vardagen med en massa bus och tokigheter.

Everybody lies.




helgen

Igår jobbade Rickard så jag och barnen fick roa oss själva. Vi städade lite här hemma inför helgen på förmiddagen och sedan blev det sovdags för den lilla. Medan hon sov passade jag och Lilleman på att mysa, prata och kramas. Den tiden är viktig på dagen nu, den tid vi får vara själva en stund. Och han är så himla go!

Vid 14 åkte vi iväg en sväng på barnens hus och fyndade lite kläder åt barnen på rean. Jag gillar att vara i tid inför den kommande starten på förskolan. Så långärmat blev det. Både till Alice och till Alvin hittade jag. Sen åkte vi och hämtade vem vår man/pappa från jobbet. Då blev det handling sen hem och packa ihop lite grejer och sen gick vi till brorsan m familj för middag. Alvin cyklade dit och vi gick. Det blev grillat med en massa gott!
Vi gick hem vid åtta och barnen somnade direkt Vi kom hem. Resten av kvällen myste jag och Rickard framför en ny serie Vi börjat se.

Idag klev vi upp halv åtta jag och Alice. Alvin kom upp för ca 5 min sen. Idag har vi inga planer förutom att Alvin ska på kalas med sin pappa vid två. Kanske. Han lovat mycket men håller sällan....






nya saker

För några dagar sen lärde sig Alice att ge slängpussar och göra high five, gullunge!

Jul. 11, 2013

vet inte vad det varit med barnen inatt men båda två har vaknat. Alvin kom gråtandes in till oss vid 03, jag följde honom tillbaka till sin säng och han somnade till slut om. Han hade blivit rädd för mörkret sa han... Lilla gubben. Alice tror jag krånglar pga tänder omväg upp. Kan dom bara inte komma upp nu så hon slipper ha ont? Kunde jag skulle jag ta allt det onda ifrån mina barn.

Idag har vi Rickard med oss hemma, han var ledig igår och idag eftersom han sen jobbar i helgen. Och idag skiner solen så det blir till att hitta på nåt äventyr med familjen. Alvin är hos oss i två veckor nu under sommaren så vi njuter för fullt! Det betyder alltså att han inte åker imorgon utan stannar en vecka till :-)
Det betyder visserligen också att han är ifrån oss i två veckor.... men det vill jag inte tänka på nu.
Det blir så himla tomt då Lilleman inte är här.... inte liv och rörelse på samma sätt. Tur min man inte är emot att skaffa en till senare om vi känner för det ;-) Det känns skönt att han är öppen för det även om vi sedan väljer att inte skaffa fler barn. Då behöver jag inte känna nån sorg redan över att Alice var min sista bebis. Men även om vi skulle vilja ha fler lär man tänka lite logiskt också, det går inte att skaffa hur många som helst. Det ska finnas tid för var och en också. Sen tänker jag såhär, Alice är den enda som bor hos oss på heltid, men vad vet vi? om några år kanske både Alvin och Elmer väljer att bo med oss jämt också. Då har vi tre barn som bor hos oss jämt. Det är därför vi är tvekis till att skaffa oss en till. Men möjligheten ska självklart finnas :-)

Nu ska jag ge dessa trollungar nån frukost. Dom har redan röjt igenom lägenheten med leksaker ;-)




Jul. 09, 2013

idag är en sån dag då alla känslor jag har inom mig bara väller över och jag tåras över vilka fina människor jag har runt mig. Över vilken kärlek det finns till min man och mina fina barn! Jag hittade verkligen det bästa. Ibland känns det för bra för att vara sant, att Rickard är för bra för att vara sann. Vi är i sån harmoni i vårt förhållanden just nu, och det flödar av kärlek. Visst är det småtjafs men så ska det vara då man är två individer med olika viljor. Vi är så lik men ändå så olik varandra. Vi kompletterar varandra som handen passar i en handske.

Jag tror jag måste skriva hur bra jag verkligen har det med min familj, bara för att förstå att det är på riktigt. Svårt att förklara men det känns som att jag lever i en dröm fortfarande, att det verkligen går att må bra i ett förhållande. Att ha hittat en man som ger mig det jag behöver, ser mig och finns för mig.




äntligen

jag har inte kunnat uppdaterat bloggen på ett tag då det varit en massa strul med telefonen och inloggning. Men nu så!

Jag har blivit med ny telefon. Nu har jag bojkottat iPhone ett tag så får vi se hur det känns.

Sist jag skrev så strulade Alice rätt mycket med sömnen om kvällarna. Vi kom till slut fram till vad problemet tycktes vara; hon sov för mycket på dagarna. Så nu sover hon 1 gång om dagen i max 2 timmar. Hon är en helt annan bebis! Sen har vi ställt hennes säng bredvid vår och fällt ner ena sidan så hon kan ta sig i och ur den själv. Vi vet inte men vi tror att hon kände sig instängd i sängen bakom spjälorna. Men nu har vi hittat vad som fungerar för henne och det känns så skönt. Och vår duktiga prinsessa som kan klättra ur sängen själv. Det blir nog att byta säng till henne snart, Vi har en men den är så smal så då får hon ha spjälsängen med madrassen i "spädbarnshöjd" och så nedsänkt sida så hon tar sig ur.





RSS 2.0