Sitter utan stöd.

Nu har gumman lärt sig att sätta sig upp till sittande alldeles själv. Hon dricker ur sin pipmugg utan hjälp också. Hon har även lärt sig att vinka. Vår duktiga tjej!! Mamma är så stolt!

Imorgon kommer älskade lilleman till oss för att fira nyår. Längtan är stor. Vi ska försöka åka iväg och åka lite skridskor med vänner på dagen sen är eftermiddagen oplanerad. Tror det blir en familjekväll med en massa mys bara. Vi får se.


Dopstress och utan bil

Jag vet att jag har allt under kontroll inför dopet men jag känner mig ändå stressad... Rickard försöker göra allt för att lugna mig, det är jag tacksam över!

Igår sålde vi vår bil. Så nu är vi utan bil. Känns märkligt men förhoppningsvis hittar vi en ny, större bil snart. Det är inte direkt nån brådska egentligen eftersom vi har så nära till allt och det går bra med bussar.

Idag är det Skitväder så det blir till att pyssla på här hemma.

Jag fick blommor av min man igår <3 kärlek <3


På mindre än en vecka...

...har gumman lärt sig att ställa dig upp på fötterna mot saker. Hur kan det gå så fort?!??


Lilla julafton

Vi hittade dopkläder till lilleman och jag fyndade en klänning på rean. Efter shoppingen drog vi till Uffe, Sofia och lille Axel för att se annandagsbandy. Vi fick även middag där. Mycket trevligt. Alvin blev avsläppt hos dom också så han åkte med oss hem. Väl hemma sprang han såklart fortast möjligt till granen och sina julklappar. Det var en lycklig kille som somnade ikväll. Han fick mycket fina saker.

Jag städade även bort julen ikväll efter barnen lagt sig. Är så less på den och nu är faktiskt julen över anser jag. Så nu är det ljust och fräscht här hemma igen.


Annandagjul

Snart är julen över. Känns faktiskt skönt och jag är redan taggad på att plocka bort den. Alvin kommet idag och då blir det lilla julafton. Han har så mycket julklappar! Han måste ha varit riktigt snäll i år. Eller kan man kalla det bortskämd?

Alice fick inte så många, vilket inte behövs heller. Det kommer år fram över då julklapparna blir fler och dyrare.
Hon fick iaf: kläder
Lite leksaker
En pulka(som vi ska inviga idag:)).

Jag och Rickard fick extremt mycket pengar i julklapp ifrån olika släktingar så vi får se vad vi ska inhandla nästa gång. Eller om vi gör nånting tillsammans.
Vi köpte ett Wii igår iaf med Mariokart spel och ratt. Det blev som en julklapp till hela familjen. Tror Alvin kommer bli glad!

Snart är det dop. Imorgon ska vi träffa prästen för att gå igenom den kommande dagen. Känns spännande!

Pappa, min ängel, har även lagat vår bil såhär vid jul. Så imorgon tar jag med mig barnen och kör en drop in besiktning så är den fit for fight ett år till.

Den här julen har varit extra jobbig. Mest för att vi har Alice nu men Alvin var inte med oss. Det var som att familjen inte var hel... Nånstans. Ser fram emot nästa jul då alla är samlade <3

Nu ska vi stoppa i oss nån lunch/frukost och sen dra iväg på mellandagsrean. Kläder till dopet ska inhandlas.



Nästa steg

Nu har gumman börjat dra sig upp mot allt hon hittar. Hon drar sig inte upp till stående än men hon ställer sig på knäna. Duktig tjej!


Torsdag

Klockan är 9 och jag har redan hunnit slänga i tvätt och färgat håret. Så nu ligger jag i soffan med Alice sovandes på min mage. Klockan 15 ska jag på utvceklingssamtal på Alvins förskola. Då älskling kommer hem ska han bara duscha sen drar vi iväg på julbord. Tanken var att vi skulle ha barnvakt till Alice och gå själva men då bilen gick sönder igår(suck) så tar vi med henne. Det tar så mycket längre tid med buss och den tiden har vi inte. Nu får hon följa med och så kan hon somna i vagnen påvägen hem, då somnar hon inte så sent ändå.

Imorgon kommer Alvin, äntligen! Men han åker igen på söndag... Han firar jul hos Kristian i år. Men då har vi honom på nyår.

Nu tror jag att jag ska slumra en liten stund jag med. Så kanske förkylningen försvinner nån gång.


Alice

Innan Alice kom till världen så visste vi inte säkert om det var en tjej i magen eller inte. Vi hade inget killnamn men vi hade några tjejnamn och bland dom fanns Alice. Efter att Alice kommit och vi satt och beundrade henne spelades en låt på radion. Låten heter Alice med Linnea Fredriksson. Då sa Rickard: det är menat att hon ska heta Alice.

Lite kul att det faktiskt finns en liten historia bakom hur gumman fick sitt namn <3

"... Jag har aldrig vart så stolt som just ikväll"


Måndag

Idag har Rickard varit ledig och vilat sin nacke. Det har blivit betydligt bättre. Känns skönt att det då troligtvis inte är nåt allvarligt. Jag har gått och blivit dunderförkyld, det spänner över hela näsan och runt ögonen. Tät i näsan och ont i halsen. Hoppas det går över innan jul.

Vi har ändå idag tagit oss ut och storhandlat inför julen, gissar på att alla andra ska handla i slutet av veckan och då vill inte vi trängas. Jag har även bakat smörkola och knäck. Inte ens då jag är sjuk har jag ro att vila...

Nu blir det till att se julkalendern i sängen med min älskling innan vi ska sova. Mysigt värre!! <3

Han gör mig lycklig. <3

Och att ett litet sms kan få en att förstå att man faktiskt betyder nåt i nån annans ögon värmer hjärtat. Tack!! <3


6,5 månader <3

Och vår lilla prinsessa kryper nu med världens fart! Jag kan tycka att hon är lite väl tidig... Hon har redan nu också börjat dra sig upp mot saker med armarna. Vi köpte ny tvbänk i fredags, med lucka så hon inte kan pilla på dator och grejer som är inkopplat till tvn. Men då har hon istället fått för sig att dra sig upp mot den istället. Tokfia! Det går för fort!!


Fredag

Igår klockan 10 hade jag klipptid. Så jag lämnade älsklingen och gumman hemma och drog iväg. Rätt skönt att få bli ompysslad själv för en gångs skull. Hon klippte inte så mycket utan klippte mest ihop det så det blev nån slags frisyr efter förra gångens missöde. Jag är nöjd! Då jag var färdigt så kom mina hjärtan ner på stan och mötte upp mig. Så gick vi och åt lunch tillsammans. Rickard drog sen vid 12 då han hade match. Då kom Sandra ner på stan och fortsatte äta lunch med mig och Alice. Sen gick jag på stan med henne fram till halv fyra då hon drog tillbaka till jobbet och vi skulle åka hem men åkte och kikade på sista minuterna av Rickards match istället. Han fick en rejäl smäll på nacken i slutet av matchen så han kan knappt röra sig idag... Hoppas det går över snart. Då vi kom hem myste som vanligt i mängder. Alice somnade runt åtta, hon fick sova med mig i soffan. Mys!!! Vi gick till sängen vid 22 och jag somnade direkt. Vaknade vid 03 av att Rickard kom hem( han hade haft firmafest). Han kom och kröp ner bredvid mig och vi somnade nästan på en gång.

Idag blir det en lugn hemmadag.


Luciafirande

Rickard tog ledigt idag så vi kunde fira lucia tillsammans. Kärlek <3
Jag och Alice klev upp kring halv sju. Alvin hade tydligen krupit in mellan oss inatt så han och älskling snusade gott då vi klev upp. Jag ställde iordning frukost. Pojkarna kom upp vid halv åtta. Då vi precis missat julkalendern ställde vi upp ipaden på bordet och såg julkalendern där medan vi åt frukost. Alvin tyckte det var mysigt!

Efter frukosten tog vi oss alla en promenad till förskolan med Alvin. Alice somnade såklart i vagnen och sov från 08.30 till 11.30!!!!(?) hon brukar aldrig sova så länge på dagen. Alvin fick åka Bob. Vid 13.30 gick vi till förskolan för att se Alvin lussa. Dom var så fina! Det blev lite fika och lite lek innan vi gick hem. Alice somnade på två röda i vagnen vid 15. Mycket intryck!
Älsklingen gjorde middag och efter middagen la jag mig i soffan, blev så jäkla trött. Somnade(såklart..) och då jag vaknade hade Rickard badat båda barnen, satt på dom pyjamas och borstar Alvins tänder. Såna små saker är kärlek för mig <3 sen drog han på träning och jag la mina små hjärtan.

Nu sitter jag och väntar på att Rickard ska komma hem så vi kan mysa lite i soffan innan det är sängdags! <3


Jobbig period

Lillgumman har det inte lätt just nu... Hon vaknar flera gånger per natt. Minst 4-5 ggr innan vi ens hunnit lägga oss. Hon sover dock bättre då vi lagt oss och hon får ligga nära. Men det är väl en utvecklingafas vid 6 månader som hon måste ta sig igenom. Hon äter sämre, är i mer behov av närhet än tidigare. Sover oroligt. Så för att vi ska få sova någorlunda bra allihopa får hon sova mellan oss. Närhet är det bästa! Hon kommer ändå inte sova mellan oss då Hon är 15 ändå ;-P vi vuxna vill inte sova ensam, helst. Varför ska barnen behöva göra det då?

Hon har blivit jätteduktig med krypandet. Det går framåt sakta men säkert, och efter några steg vilar hon sen fortsätter hon igen. Hon kan sitta, om hon vill. Men varje gång man sätter ner henne så lägger hon sig på sidan och kryper iväg. Hon vill verkligen inte sitta still!

Sen några dagar tillbaka har hon börjat få välling inför natten. Mest för att hon inte ska vara bunden till mig vid läggning och en förhoppning om att hon ska sova bättre och längre. Förut skrek hon jämt så fort Rickard skulle lägga henne, just för att de alltid varit jag som lagt henne iom att jag ammade henne nästintill till sömns. Men nu då han kan ge henne så har det blivit mycket bättre! Känns skönt för mig med att det funkar.
Hon sover dock inte längre, men det kommer väl.


6 månaderskontroll

Imorse var vi till BVC. Gumman vägde nu 7085g och var 67 cm lång. Doktorn kikade på henne och allt såg bra ut. Han tyckte hon var väldigt fin! Sen fick hon sprutorna... Trodde det skulle bli som förra gången men det gick faktiskt bättre idag. Hon grät lite men det gick över fort. Alvin gjorde även om syntestet och det såg bara bra ut! Känns skönt.

Rickard följde med men drog till jobbet direkt efter. Så just nu sover BÅDA barnen, den här lilla ensamtiden är välbehövlig just idag. Vet inte vad som hänt men båda två är väldigt mammiga just nu.... Jag älskar mina barn men ibland är det påfrestande att båda vill vara uppi mig hela hela tiden.

Då trollen vaknar ska vi dra iväg till affären och handla lite.

Och på lördag ska jag äntligen få klippa mig! Som jag längtar. Min risbuske till hår är inte nån vacker syn, jag går mest i mössa nu för tiden.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2710949/images/2012/pic_50c5d7909606ee3db2c6bac5.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2710949/images/2012/pic_50c5d7909606ee3db2c6bac5.jpg" class="image">


Kärlek <3


Fyraårskontroll

Idag var det fyraårskontroll för lilleman. Han klarade den galant! Vi ska dock tillbaka på måndag( vi ska ändå dit med Alice så vi tar två flugor i en smäll) för stt göra syntestet en gång till för att vara säker. Som bvcsköterskan sa så är det vanligt att barn får göra om den just för att det är lite krävande och man kan vara trött osv. Sen fick vi en remiss till en logoped så vi kan få bukt med hans tal. Mest för att få lite tips på hur vi kan hjälpa honom med vissa bokstäver och så. F blir tex ofta S. Men jag ser positivt på att han får hjälp med det som är lite svårt!

Imorgon kommer han äntligen hit till oss igen!!!
<3


"Oledolyckan"

Natten har faktiskt gått himla brA trots att Alice varit riktigt snorig. Jag la en kudde under hennes madrass sen sov hon bra enda från 00 till 04. Då åt hon lite sen sov vi till 08. Då åt hon lite sen drog vi iväg till tandläkaren. Allt såg bra ut tyckte hon tills hon såg att en av mina framtänder nere såg lite grå ut. Så hon tog nå röntgenbilder och då kom det fram att jag har en inflammation vid tandroten. Så det blir rotfyllning i januari nån gång. Jag har under mina 24 levnadsår inte haft ett enda hål, aldrig borrat. Så jag ser inte fram emot det... Men jag hade inga hål den här gången heller!! :-)

Alice var så duktig hela tiden. Satt i vagnen och tittade på.

Jag har även ställt Alice i förskolekö. Känns skönt att ha gjort det även om det är länge kvar. Så slipper man tänka på det och hinna glömma bort det.


"Little things"

Jag och Alice klev upp vid 09 idag. Hon har sovit jättedåligt inatt så vi var himla trötta båda två... Idag har vi inte varit utanför dörren nånting, kallt ute! Vi har myst här hemma. Jag har börjat storstäda inför julen. Känns skönt att ha börjat.

Alice har haft en väldigt jobbig eftermiddag... Hon har inte velat gjort annat än att vara i famnen och bli buren. Det är inte alls likt henne. Märkte sen att hon är snorig och hängig.. Hon har knappt velat ha nån mat idag heller. Hon sover oroligt. Så nu ligger hon här bredvid oss i soffan uppallad med kuddar så hon inte blir så tät i näsan. Får se hur natten blir. Kanske blir en natt på soffan för mig och gumman, så Rickard får sova så han orkar jobba imorgon.

Det blir dock en tidig kväll för oss också. Nu kom älsklingen med mackor till mig så nu blir det film. Kärlek!


Mys <3


6 månader idag <3

Älskade barn! Så du förgyller våra liv varje dag. Idag har du funnits hos oss i hela 6 månader. Du kan redan så mycket. Du är bara ett gung ifrån att krypa, du har en vilja av stål och du älskar musik. Du har en egen liten personlighet som är helt underbar! Du charmar alla med ditt smittande leende och ditt skratt. Du är nästan jämt glad och när du inte är det är du arg, för att du inte får som du vill(det har du fått utav pappa ;-)).

Här väcker vi pappa genom att slå och dra i hans öra!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2710949/images/2012/pic_50bb1350ddf2b33f81003201.jpg" class="image">


RSS 2.0