Lördag

En helt underbar lördag tillsammans hela familjen. Inga måsten, bara mys. Barnen somnade vid 20.00 och sedan dess är det vuxenmys som gäller. Blir att slå på nån film och krypa ihop i soffan.


Torsdag

Lillan skrattar högljutt åt tittutleken. Underbart!!


Torsdag

Idag har snuttan fått smaka gröt för första gången. Det gillade hon skarpt! Hon kastade sig efter skeden :-) har märkt att hon varit intresserad av vad vi äter om hon sitter med, så då provade vi med gröt idag :-) det blev succé!

Gubben har köpt FIFA 13 så nu lär vi inte få kontakt med honom resten av den här dagen iaf :-P jag har fått mig en handdammsugare! Jag har nog aldrig blivit så glad över en dammsugare som nu. Himla lätt att använda vilket behövs då tiden knappt räcker till till städning. Både jag och Rickard provade den och blev förtjusta :-) nu är det ju roligt att städa!

Nu sover det lilla Grynet och jag ska sätta mig och Fippla med lite grejer medans.


Onsdag

Idag har det bara varit en extremt bra dag!! :-D


Tisdag

Då vi har pappan ledig med oss hela veckan så tar han Alice så ofta han bara kan. Jag får vila. Han får umgås med sin dotter. Det behövs.

Imorse vaknade gumman 07. Så älskling klev upp med henne så jag fick sova. Sen kom dom in och väckte mig då lillan ville ha mat. Då klev jag upp, hade inte ro att sova längre. Så somnade hon vid 09 igen. Då kröp vi ner i soffan och kramades. Vid 10 vaknade hon igen så då blev det lek igen :-) klockan 12 åkte vi iväg på affären, vi hade med oss Mogge och Sandra också :-) snuttan somnade på två röda i bilen och sov till 14. Väl hemma packade vi upp varorna. Vid halv sex kom jag på att det var föräldramöte på Alvins förskola, så det var bara att ruscha i sig maten och cykla iväg för att vara där 18.30. Alice var hemma med Rickard. Hon hade somnat runt 19 och då jag skjutsade Rickard till träningen fortsatte hon sova i bilstolen. Sen vaknade hon nu vid halv tio och ville ha mat och nu sover hon igen.

Lite tråkigt är det att hon börjar somna så tidigt om kvällarna... Men hon sover ju tolv timmar per natt och ca 3-4 timmar under dagen.

Snart kommer älsklingen hem från träningen, då blir det mys <3


Måndag

Nu sover gumman sött i sin säng. Vi har haft en helmysig dag tillsammans vi tre. Har även hunnit med en promenad i det sköna vädret med fina Sandra.

Tog oss en promenad till Net on Net och kikade lite. Kom hem med ett trådlöst tangentbord och mus. Välbehövligt då skärmen på datorn är sprucken och vi bara kan använda tvn som skärm.

Då vi gick hem från net on net somnade Alice i vagnen och sov i över två timmar på balkongen. Hon sover bra där ute :-)
Vi hann med att ordna lite och ringa lite samtal.

Medan jag gav Alice mat drog Rickard på affären och handlade lite mat... Det här med planering av middagar då Alvin inte är här går dåligt :-P men snart har vi rutiner jämt, då Alice börjar äta med oss :-)

Nu blir det att göra nån mat och sedan mysa ner oss i soffan tillsammans <3


.


.

Tänk vad fort allting vänder. Minns att vi var lyckliga igår. Nu vet ingen hur jag mår.


Jag vet nåt som inte du vet

Jag vet att du ser bra ut. Men titta nära ser att inget annat har du. Stoltsera med fina vänner men kan du svara på vad dom verkligen känner. Vet du vad dom säger om dig? Vet du vad dom säger om dig till mig?

Så sorgligt, jag får beklaga. Och med ditt låtsaslim blir det svårt att laga.

Jag vet nåt som inte du vet. Du tror du sitter säkert. Du försvinner jag finns kvar.

Din status är svår att undgå. Du är störst. Vad tror du själv att det beror på?
Spenderar mer än du klarar. Får tacka pappa för att han så snällt betalar.

Så modigt, får gratulera. I dina skor skulle jag lätt kapitulera. Du ser ner på nån som jag.

Du är ingen mer än en sån som tittar ner på dom som skulle ta emot dig om du faller.


När Alice kom till världen <3

Då jag ändå inte kan sova kan jag skriva ner det jag tänkt göra länge. Min förlossningsberättelse.

Alice var beräknad den 3 juni. Alvin åkte till sin pappa den 1 juni. På kvällen sa jag till Rickard: nu kommer säkert pytte imorgon bara för att slarv har åkt och det blivit lugnare...
På lördagen vaknar jag med Förvärkar, som jag visserligen haft i några veckor innan men nu hade dom ändrat karaktär. Så jag sa till Rickard att det kan vara nåt på G eller så är det inte det. Dagen gick. Vid två ringde jag förlossningen och hörde lite hur det ska kännas osv( hade helt glömt från förlossningen med Alvin). Hon sa att när du inte kan prata igenom värkarna ska vi komma in. Jag sov då hela eftermiddagen. Både jag och Rickard. Jag tog ett bad vid 19. Efter det blev det värre. Så vid åtta ringde vi brorsan som fick hämta oss (bilen gick sönder dagen innan). Vid halv nio var vi inne på förlossningen. Fick ligga med CTG till kvart över nio. Då var värkarna så intensiva att jag skakade av smärta vid varje värk. Underbara Rickard höll mig i handen hela tiden.

Vi fick komma in i ett rum och då tog jag lustgas på en gång. Jag ville ha ryggbedövning men hon tyckte inte att jag behövde det då jag klarade min första förlossning på bara lustgas. Vid kvart över tio var jag öppen 6cm. Barnmorskan sa att hon skulle komma in kvart i elva igen och hade inte vattnet gått då skulle vi ta hinnorna. Halv elva gick vattnet. Tjugo över elva kom krystvörkarna och halv tolv var prinsessan ute. Jag låg på sidan så jag hade Rickards lugnande ord i mitt öra hela tiden.

Det var en riktigt häftig upplevelse att få vara med på riktigt denna gång. Jag ville gå hem två timmar efteråt!


Jag är lyckligare nu.

Hur kan man gå från älska till att hata egentligen? För visst har jag älskat honom en gång för länge sen. Eller gjorde jag det? Eller trodde jag bara att jag gjorde det? Det finns många frågor men fan inga bra svar. Kunde jag skulle jag göra allt på mitt sätt.

Man ska inte gräma sig över saker som varit. Men då dom fortfarande är/finns fast jag försökt fly så många gånger så måste jag hitta ett sätt att fungera ändå. Ibland känns det som att allt vore så enkelt om han bara försvann. Men livet ska tydligen inte vara enkelt... Men kunde inte nån annan än just jag få det jobbigt?

Är du lycklig utan mig? För jag har aldrig varit lyckligare än nu då jag är utan dig. Även om vissa dagar är svårare än vad några av våra dagar tillsammans var, så är jag lyckligare nu.


Hata är ett starkt ord men det går.

Situationen börjar bli ohållbar. Irritationen över denna människa växer sig större för varje dag som går. Han säger att det är mitt fel att det är som det är. Att jag är för otrevlig för att hon ska komma fram och ta i hand. Hur kan det vara mitt fel då jag inte gjort något? Jag kan ha uttryckt mig klumpigt i vissa sammanhang, men det gör han med. Och även om jag har ett visst sätt gentemot honom så betyder inte det att hon förtjänar samma. Jag känner henne inte. Jag vet bara hennes namn. Hon umgås med min son men jag får inte veta vem hon är.

Jag tog beslutet att "lämna" min son på halvtid. Varje gång han åker härifrån ångrar jag det. En del av mig dör varje gång han åker. Det gör ont i hela kroppen.

Vi lovade varandra att om vi träffade nån ny skulle vi presentera honom/henne för den andre föräldern. Så man vet vem som lever inpå vår son. Jag höll min del av hans "regler". Men han håller inte sin. Jag har en klump i magen varenda dag över att inte veta vem hon är. Över att hon, en okänd kvinna, är hos min son. En människa som vänder då hon ser mig. En händelse som sitter som nålar på min näthinna. Tankarna varje dag: hur påverkar det Alvin? Jag vill skydda honom från allt. Men nu kan jag inte, bara varannan vecka.

Jag såg henne idag. Eller vad jag tror va hon. Hon såg mig och i nästa sekund var hon borta. Hur kommer det här nånsin sluta bra? Jag känner mig så maktlös... Jag vill bara lillemans bästa, men ändå är allt mitt fel? Och är alltid mitt fel enligt honom...

Hans äckliga sätt att medvetet manipulera allt och alla. Det är så jäkla många tårar som fallit över min älskade son... Över maktlösheten.

Att i sju år fått höra att allt jag gör/säger är fel har satt sina spår. Jag blir en sån liten människa i hans närhet. Jag försöker hitta mina sätt att hantera honom men ibland sjunker jag ner och blir den där lilla flickan som inte vågar säga sin åsikt för att den är fel... Och är alltid fel... Jag ifrågasätter mig själv ibland så mycket att jag bara bryter ihop totalt för att den enda lösningen jag hittar är att det är mig det är fel på.

Jag vet nu att det inte är så. Jag är en stark tjej som klarar det mesta. Jag försöker iaf intala mig själv det varje dag, för att inte bli "liten" igen.


Jag trodde inte jag kunde hata. Men jag tror nästan att jag gör det.


Tänder på g...

Det måste vara tänder på g. Tydligen kan det klia och göra ont i munnen i månader innan dom spricker fram... Hon har det jobbigt lilla strumpan :-/ dreglar som aldrig förr gör hon också. Sover dåligt, äter dåligt. Nu har hon nyss somnat och mannen är på äventyr. Så jag ska också gå och knoppa. Krypa ner bredvid denna lilla underbara varma kropp och snusa henne i nacken. Så hoppas jag på att vi kan få sova ostört i några timmar i sträck.


Snart fyra månader.

Lillgumman har kommit in i en jobbig period just nu. Hon finner ingen ro vid ätning eller sovning. Det är för mycket att se och upptäcka. Hon tuggar frenetiskt på allt hon får till munnen, även nappen. Måtte hon inte vara lika tidig med tänder som Alvin...
Då hon ska amma så suger hon i fem sekunder sen måste hon se sig omkring, så just nu bråkar vi mest vid matdags... Försöker att hitta ställen där det är lugnare, ibland går det, ibland inte. Då vi ska sova så tuggar hon på nappen så hon tappar den, vilket gör att hon blir arg. Hon har väldigt svårt att komma till ro. På kvällarna går det lite bättre än om dagarna.
Hon vaknar varannan timma om natten, ibland vill hon ha mat, ibland bara kärlek.

Jag hoppas att denna period går över snart. Både för min och hennes skull. För mina mörka ringar under ögonen har snart blivit Tunga svarta sopsäckar pga för lite sammanhängande sömn.

Lilla gumman... Det måste vara jobbigt för henne. Eller det märks tydligt att det är kämpigt.

Nu ska jag försöka få henne att somna igen, innan hon blir övertrött.


Fredag

Alvin åkte till sin pappa vid ett idag. Innan dess hade vi Anna och Tindra på lunch och lite lek :-)

Då dom hade åkt hem la jag och lillan oss i soffan och somnade båda två... Vi vaknade då pappa Rickard kom innanför dörren halv fem. Det var himla mysigt!

Vi åkte och handlade lite frukost till imorgon och sedan blev det mys i soffan framför Dobidoo. Lillgumman somnade runt nio, hon hade svårt att komma till ro ikväll men till slut så somnade hon gott.

Första kvällen på hela veckan som jag och älsklingen har tillsammans. Känns underbart! Så nu då lillan somnat ska vi sätta på en film och bara mysa ner oss.


.

"Du är en ängel. Tack för att du föll ner framför mig. Jag älskar dig"

Det är såna där små sms som gör att det pirrar till i magen fortfarande <3 hjärtat har hittat hem.


Torsdag

Alice tog en nap från 18.15 igår. Då passade jag och Alvin på att läsa bok och mysa i massor! Han somnade runt halv åtta. Då vaknade även gumman, så vi tog på pyjamas och jag tänkte att vi skulle mysa i nån timma men hon gäspade hela tiden så jag ammade henne och då somnade hon igen... Sprutan tog nog på henne ändå. Hon vaknade 07.15 i morse, strax efter att Alvin vaknat. Sen somnade hon igen vid 09 då vi gick till förskolan. Hon sover fortfarande... Tråkigt tycker jag...

Jag ska hämta lilleman innan halv ett idag, han ska till tandläkaren.

Sen blir det mys hela dagen lång! Imorgon åker han igen... :-/


Onsdag

Alvin somnade 18.30 igår och sov till 06.40 idag. Det behövde han!!! Jag lämnade honom på förskolan runt halv tio, då skulle dom precis gå iväg på promenad och ta kort på alla barnens hus. Idag hade dom gått förbi här :-)

Jag åkte till en kompis som nyss fått barn och snusade lite :-) har redan glömt bort hur små dom var!

Klockan ett var det dags för 3 månaders vaccinationen. Både mamma och bebis grät... Usch. Inge kul :/ tur älsklingen var med som stöd ( mest för min skull ;-))
Det märktes på lillan att hon hade lite ont en stund efteråt, men nu har hon sovit en bra stund. Får se hur det går. Tog även vaccination mot hepatit eftersom att Rickard är från ett annat land. Så jag vet inte hur hon regerar på det.

Hon följde vikt och längdkurvan exemplariskt, känns skönt :-)

Vikt: 5670g
Längd: 60,5 cm


Tisdag kväll

Ibland går även min, enligt mig, rätt planerade vardag åt pipan. Men det är väl så det ska vara då man har små barn?

Alvin har varit trött heeela eftermiddagen då han var uppe kvart i sex imorse och inte sovit nånting på dagen. Då han blir trött stänger han öronen, helt ibland tror jag. Och hittar på en massa bus som han i vanliga fall inte skulle göra. Alice hann bli övertrött nu på eftermiddagen också... Precis då jag skulle laga mat. Rickard kom inte hem förrän kvart i sex. Så med två övertrötta, gråtande barn försökte jag laga mat samtidigt. Jag lyckades, men allt i behåll förutom humöret ;-) Alvin somnade halv sju, helt utmattad. Alice har jag precis lagt i sin säng, så hon somnar nog snart. Rickard hann jag se i en och en halv timma innan han drog vidare på träning.

Ibland hinns allt inte med. Och jag försöker att inte ha så stora krav på mig själv. Men det är sån jag är.. Kommer troligtvis bli min död en dag.
Det står väl i tidningen: dog pga för stora krav på sig själv. Sönderstressad :-P
Men jag jobbar på det! Varje dag!

Då jag satt och körde ut till ersmark idag så insåg jag att jag snart är 25. 25 år! Det fick mig att tänka på livet och så fick jag en sån där mysig känsla i magen. Jag trivs med livet. Mer än nånsin förr. Resan har inte varit lätt men den har helt klart varit värt det.
Jag grämer mig varje dag över att mina graviditetskilon inte är borta. Dom försvann ju så fort med Alvin!!! Men så får jag bara inse att naturen har sin gilla gång också. Jag är äldre, jag måste jobba hårdare. Hårdare för att gå ner dom där kilona. Men så kan jag också ställa mig framför spegeln och säga till mig själv: Men Angelica, du ser ut sådär för att du faktiskt har burit två fantastiskt underbara barn. Då är det värt varenda liten skavank som graviditeterna har lämnat. Och allt tar tid. Frågan är bara vad man ska lägga tiden på? Den frågan är lätt att svara på: mina barn, min man och mina vänner <3
Så mina goskilon får vänta en stund. Dom går nog inte så långt ändå... ;-)

Jag har en underbar man som älskar mig för den jag är. Som alltid tycker jag är fin. Jag älskar honom för det.

Nu ska jag krypa ner i sängen och se film :-) imorgon är en ny dag.


Tisdag

Jag vaknade inatt vid 01.30 av att Rickard inte ligger i sängen. Går upp och hittar honom på soffan, klarvaken. Tror dessa knäppa arbetstider strular till det lite innan man kommit in i dom...
Alvin var tydligen uppe kvart i sex imorse... Jag vaknade halv sju av att han ropar på mig. Då ville han ha frukost.

Vid halv nio gick vi till förskolan. Han hade inte ens tid att ge mig en puss eller kram. Ska hämta honom innan ett så ska vi åka till morfar.

Nu blir det vila lite. Idag är jag trött...


.

"ser en framtid, som jag tycker om. Det har aldrig hänt mig förut nån gång"


.

"sen första natten som vi delade har jag en längtan inom mig. Kan inte sova utan dig"


Måndag kväll

Linas matkasse hemleverans kom runt 19. Så nu är kylskåpet fullt igen :-)

Har haft sällskap av finaste ikväll! Kändes skönt med sällskap då mannen är och jobbar.
Nu har jag bänkat mig i soffan men känner att jag nog nannar kudden snart ändå.

Längtar efter att få krypa nära min älskling och somna.


.

"mina ögonlock känns tunga nu, snart drömmer jag om Dig."


Älskade tiden.

Ibland händer såna där saker man inte trodde skulle hända. Ibland gör folk i ens omgivning oväntade saker som gör allt blir till ett kaos i huvudet.

Jag är en tänkare., tyvärr för mycket ibland. Jag vrider och vänder på saker och ting tills jag inte orkar mer, och bryter ihop. Men jag måste få bryta ihop ibland för att orka.

Jag slåss varje dag med allt som hänt. Försöker förstå. Det blir lättare med tiden. Du säger att du har förändrats och jag känner likadant. Men ändå finns rädslan av ett bakslag... Ett bakslag som kan förstöra allt. Älskade tiden, läk mina sår och låt det gå fort.


Måndag

Nu har lillgumman sovit i vagnen på balkongen sedan kvart i nio. Måste säga att hon sover väldigt bra då hon får sova ute i vagnen. Hon är en sån mycket gladare Alice då hon har sovit mer än 1 och en halv timma i sträck :) nu ska jag göra lunch åt mina hungriga pojkar sen ska pappa Rickard åka på jobbet :/ vi tar oss kanske en tur ut till morfar innan vi ska hem och göra middag. Idag kommer linas matkasse igen :-)


Du.

Du gör mig hel.


Söndag

Alvin kom och väckte mig vid 07. Då ville han ha frukost. Så jag klev upp medan Alice och Rickard låg kvar och sov. Alvin och jag åt mysfrukost tillsammans.
Vid 08 klev resten av familjen upp. Jag hade vaknat på fel sida, sådär som man kan Göra ibland så jag tog med mig barnen ut till parken för att få andas lite. Alice somnade Vid kvart i nio och vaknade inte förrän kvart över tolv!! Så länge har hon inte sovit i sträck på dagen sedan hon var nyfödd. En sliten liten Donna med tanke på snorigheten. Hon hade lite jobbigt inatt då hon skulle äta men det fixade vi med lite nässugning ;-)

Vi drog till "handlet", som Alvin säger, och handlade lite. Sedan kom pappa morfar på besök en sväng. Det blev kött och pommes till middag och efter en incident i parken imorse har Alvin haft tvförbud hela dagen, så nu ikväll blev det bad med lillasyster och sedan bokläsning för hela slanten. Om jag får säga det själv så var det rätt mysigt att sitta i soffan hela familjen, lyssna på musik, läsa böcker och kramas. Ska införa en tvfri kväll i veckan tror jag.

Alvin somnade bums vid kvart över sju. Alice somnade nyss.

Så nu blir det mys i massor med mannen för imorgon jobbar han kväll :/


.

" It comes to a point when you love someone so much...
That even though it hurts a lot to stay, you keep holding on...
It's because you can always let go of all the pain, but never the little happiness you get out of loving that person"


Lördag eftermiddag/kväll

Efter att lilleman hade sovit sin stund på dagen drog vi till morbror Robin och Anna på fika. Dom höll på att greja med husvagnen då vi kom så vi höll sällskap en stund.
På vägen hem stannade vi och kompletterade till middagen. Sen hem och göra Tacos. Efter middagen tog jag och lilleman oss en promenad/cykeltur. Frida och Freya mötte upp oss. Det var en mysig liten promenad med tillhörande nödvändigt tjejsnack :-)

Alvin slocknade vid 20 och Alice vid 20.30. Trötta barn var det.

Nu blir det att diska undan och sen slå sig ner i soffan.


.

"det kallas tvivel, det där som stör. Ja det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör"


Lördag

Mamman vinner! Min plan fungerade. Lillan vaknade vid 02 och åt sedan sov hon till 05.30. Tack!! Jag hoppas nu på fler såna här nätter.
Lilleman sitter och tittar på bompa. Snart blir det mysfrukost tillsammans alla fyra.

Såg att solen skiner! Tack för att det inte regnar som det gjorde igår.
Så vi får se vad dagen har att erbjuda.

Igår hade ett avsnitt av SAMCRO kommit ut, jag är helt såld...


.

"jag ser oss ibland i vårt sagoland, där vi ses och umgås som förr"


Fredagkväll.

Vilket Skitväder det har varit och är fortfarande. Var ut i regnet för att hämta hem lilleman men sen har vi varit inne och myst hela dagen. Det blev hemmagjord pizza till middag, som Alvin var med och gjorde. Det tyckte han om! Alice har suttit i babysittern och skrikit högljutt medan vi lagade mat. Hon har fått för sig att skrika allt vad hon kan så fort man sätter ner henne. Och arg kan hon bli!! Sen har jag försökt amma henne så ofta jag bara kan nu under dagen så får vi se om natten blir nå bättre... Hon kan också vara inne i nån tillväxtperiod och då är det bara att gilla läget, dag som natt.

Alvin somnade vid åtta, Alice sussar sött i sin säng också. Känns skönt att ha fått in såna rutiner att hon somnar själv i sin säng. Hon är bra duktig!

På onsdag är det dags för spruta, känns mindre bra. Tycker det är jobbigt att se de små ha ont... Men jag har bett Rickard följa med. Känns bra för mig om inte annat ;-) Då blir det vägning och mätning av damen också.

Nu då barnen sover ska jag passa på att snusa ordentligt på min älskling. Det behöver vi. Massa kärlek. Man får inte glömma bort varandra i allt detta småbarnsliv.

Sleep tight.


Fredag

Hjärtat är nu helt igen. Lilleman är här. Helt plötsligt fick jag mängder med energi även om sömnen fortfarande är obefintlig. Älskade barn <3


.

"det skulle aldrig ha blåst om vi låst om våra olika världar, en fjäril längtar alltid ut igen"


Sliten.nu

Alice har fått för sig att vilja amma varje timma från klockan 00 och fram till morgonen... På dagarna äter hon inte lika ofta och jag försöker ge henne mat oftare under dagen för att hon inte ska vara hungrig om natten... Men om dagarna äter hon inte mer än 5 min åt gången, hon har inte tid helt enkelt. Det är för mycket som händer. Inorgon ska jag försöka mig på en annan metod se om det fungerar. Det är bara att prova sig fram men jag kan lova att efter 5 nätter utan nån sammanhängande sömn alls går jag i en annan värld... Ögonen svider hela tiden. Längtar till helgen så Rickard kan ta henne på dagen, så jag kan få vila. För hon sover inte mer än 1-1 1/2 timma i sträck om dagarna heller...

Jag försöker banka in i huvudet att det snart går över men då man är mitt uppi allt så går tiden oerhört sakta.


Men nu tror jag...

It works! Nu blir det uppdatering dagligen igen :)

Har varit en tung kväll. Mycket tankar och funderingar som bara jag kan ha, särskilt då jag är trött.
Nu ska jag krypa ner under täcken och förhoppningsvis få några timmars sömn innan lillan vill ha mat.

Godnatt


I'm back!

ÄNTLIGEN! har jag kommit in på min gamla blogg. Eller ja, en av mina 5 bloggar... Känns skönt att vara tillbaka. 
 
Livet går som en berg och dalbana. Tur jag har min älskade man vid min sida. Även om allt inte varit lätt eller är lätt så finns vi för varandra. 
Det är så mycket som jag känner att jag måste få ur mig men ingen tycks förstå och jag vet att ingen skulle orka lyssna. För det gör jag inte ens själv... Det är mycket tårar och förtvivlan i mitt liv just nu. Men även mycket glädje som jag får från mina barn och min älskling varje dag. 
 
Allt är inte som det ser ut att vara. Jag har dock lärt mig att inte hålla upp en fasad. Den gör bara mer skada än nytta. 
 
Missförstå mig inte. Jag älskar mitt liv, trots alla ups and downs. Jag har aldrig älskat mitt liv så mycket som jag gör just nu samtidigt som jag aldrig brottats så mycket varje dag som jag gör just nu heller. Jag skulle inte orka ta mig igenom varje dag utan Rickard vid min sida. Med alla kloka ord, alla ömma kramar. Han är bara bäst. Min kärlek. 
 

RSS 2.0