Livet blir bättre

...det trodde jag inte för 2,5 år sen. Att livet kunde bli bättre. Jag förstår inte hur dåligt jag egentligen mådde förrän nu efteråt, då jag tänker tillbaka och inser att jag höll på att gå under. Men jag repade mig. Och lever idag det bästa liv jag kan leva med dom bästa runt omkring mig. Lycka är de små sakerna. Jag måste bara finna ett sätt att slappna av. Det är mycket i mitt huvud som gör mig stressad just nu...


Var och ens egna ansvar

Jag hade en intressant diskussion med min pappa för nån dag sedan.
Jag kan tycka det är tråkigt att man hör av sig till vänner och vill träffas men den människan har aldrig tid/ eller tar sig aldrig tid till att träffas. Jag tycker det är viktigt med ett socialt nätverk, för mina barns skull. Dom ska känna att det finns fler människor runt omkring dom som dom kan gå till om dom behöver eller vill. Att det bara inte finns mamma, pappa och syskon i en liten bubbla. Att det är mitt ansvar som förälder att se till att mina barn har ett socialt nätverk.
Jag tycker jag/vi är jätteduktiga på att umgås med våra vänner och familj. Både Alice och Alvin har fina människor omkring sig som bryr sig om dom. Och ger dom av sin tid. Men sen finns det dom som jag skulle vilja tog sig tid till att träffa oss, men som inte gör det. Och istället för att försöka intala mig själv att det inte beror på mig så gräver jag ner mig och försöker vända ut och in på mig själv för att hitta felet som gör att dessa människor inte vill träffa mig.
Jag vet innerst inne att det inte är mig det beror på, eller jag tar för givet att det inte kan vara så. Är det nåt jag gör fel så förväntar jag mig att de vännerna säger det till mig. Att fly löser ingenting. Det skapar bara frågetecken.

Jag är sååå tacksam för alla mina vänner som tar sig till för oss <3


Stolt på olika sätt

Jag vet att jag skriver mycket om Alice. Men det är mest för att få ner allt hon lär sig och hennes utveckling nu från början. Det står skrivet lika mycket om lilleman, men på min gamla blogg, då han var liten.

Jag är självklart stolt över mina båda hjärtan. Pratade med en vän igår och frågade om man kan vara olika stolt över sina barn, och det trodde hon. Dom är ju ändå olika individer och kan olika saker.
Jag är riktigt stolt över hur Alvin blivit med tanke på hans svåra start i livet plus en separation. Han är så empatisk och omtänksam. Genomsnäll och riktigt go. Även om han har sina dåliga dagar och sina trotsdagar. Och glad! Så glad mina barn är allt som oftast! Det är så skönt att se dom så glada. Det måste ju betyda att dom mår väldigt bra. Mina fina <3


Nya saker varje dag

Lilla gumman så hon kan mycket! Idag bad jag henne att ta av sig skorna då vi kom innanför dörren, då sätter hon sig ner, knäpper upp kardborren och tar av sig dom! Snacka om en chockad mamma och pappa som stod och såg på. Vad hon kan! <3

Hon har även kommit på hur man sparkar fotboll, himla kul för då kan vi sparka med varandra. Hon har även lärt sig rörelserna till Imse Vimse spindel.

Hjärtat sjunger för detta lilla underbarn som är så duktig <3 hon kan så mycket <3


6 tänder

Nu har alla fyra tänder i överkäken kommit fram. Hon är så söt!


Jag älskar dig med hela mig <3


En riktig mysdag <3

Dagen började vi strax innan sex imorse. Alvin sov dock till halv sju. Vi åt frukost och myste sedan en stund i soffan. Vid åtta drog vi på Coop, handlade lite och hämtade ut ett paket från Alice farmor. Det var bland annat presenter till hennes födelsedag. Vi åkte förbi med lunch till Rickard och sedan hem. Då hade Alice somnat i bilen så vi gick till en lekpark så hon fick sova Vidare i vagnen. Hon vaknade vid elva och då år vi lunch. Sen tog vi oss en promenad till barnens hus för att kika på lite presenter till Alice. Hon ska få en stooke tripp trapp stol av sin farmor så jag var dit och kikade på dom. Men det blev så att jag beställde från nätet istället, mycket billigare!

Då vi kom hem åt vi Mellis och sen fick Alice sova en liten stund. Då passade jag och lilleman på att mysa i soffan <3
Efter middagen tog vi oss ännu en promenad och jag kan lova att båda barnen somnade bums ikväll.


15 maj

Just nu sover Alice. Idag får hon sova i sin säng då jag naturligtvis glömde hennes vagn i bilen. Hoppas på att hon sover länge ändå!
Halv två ska vi hämta lilleman och sen bär det av till sjukhuset där Rickard får ta barnen och jag ska till tandläkaren. Huvva... Jag antar att dom ska rotfylla idag. Ikväll blir det träning... Känner mig inte ett dugg peppad just nu men hoppas på att det vänder.

Dags att börja fundera på vad lillgumman ska få då hon fyller år. Himla svårt det där då dom fyller ett. Men jag är lite anti leksaker då hon ändå tycker allt annat än just sina egna saker är roliga. Plus att hon har leksaker i mängder. Hon ska få en tripp trapp stol iaf. Sen blir det nog böcker och uteleksaker.

Det behöver inte vara så mycket och så märkvärdigt då dom är så små. Det räcker med lite presentsnöre egentligen ;-) sen är visserligen mina barn lite bortskämda och får saker lite titt som tätt ändå. Så dom har ju typ allt dom behöver och vill ha just nu. Skäms på mig faktiskt... Jag måste bli bättre.

Nä nu blir det vila en stund sen hämta hem trollungen! <3 <3


14 maj

Idag vaknade Alice tidigt. Redan kvart i sex. Sen efter hennes förkylning har vi gått tillbaka till att hon bara sover en gång per dag och då har hon börjar sova längre på morgnarna. Skönt!

Alvin sov till halv sju. Vi gick och lämnade honom på förskolan vid 09.30.

Nu sover Alice och jag ska passa på att vila. Är så trött...

Idag har jag dessutom vilodag från träning. Insåg att jag inte kunde träna varje dag. Jag och Rickard fick ingen tid tillsammans. Så nu har vi vilodag samma dagar så vi kan mysa tillsammans både familjen och sen bara vi då barnen sover.

Har även trixar med nagellack idag.


Tänder

Nu har ena framtanden kommit fram. Den andra är nog framme innan den här veckan är slut. Hon är så söt med sina små tänder :-) nu är dom fyra, soon to be fem.


Sol i sinne

Trots regnet så har vi haft en otroligt mysig dag.
Jag och gumman klev upp strax innan sju och myste i massor hela förmiddagen. Lekte och busade! Vid 10 la jag henne i vagnen på balkongen och hon somnade på en gång. Rickard fick sovmorgon idag och klev upp strax efter 11. Alice sov till halv ett och efter att Jon fått i sig lite lunch åkte vi till strömpilen för att lämna tillbaka en jacka och kika i lite affärer. Då vi kom hem blev det ännu mer mys. Vi har städat hemmet lite också, går så mycket fortare då man är två! <3
Alice somnade vid sju och sen dess har vi myst ner oss i soffan. Oj så jag älskar min man! <3


Inte döma nån

Jag läste den här artikeln om pappan som glömde sin tvååriga son kvar i bilen. Pojken överlevde inte.
Min första tanke är såklart: hur fan kan man glömma sitt barn?!?
Men vid närmare eftertanke så är inte jag nån som ska döma. Jag är också förälder, jag kan också glömma. Jag är inte mer än människa. Jag kan för mitt liv absolut inte ens kunna tänka tanken på att glömma mina barn eller göra nånting som skulle skada dom. Men jag ska aldrig säga aldrig. Jag har ingen aning om hur framtiden ser ut.

Det är hemskt att det händer. Och ännu hemskare att vi runt omkring dömer honom till att vara en dålig förälder. Det sista han behöver är någon som sparkar på honom då han redan ligger på botten.

Vi är föräldrar. Men inte mer än människor.


Nya ord

Aj och tack har hon nu lärt sig <3


Dagen som slutade i kaos

Jag verkligen hatar den där mannen. Jag hatar att han kan få mig att må såhär jävla dåligt ibland. Att han fortfarande måste finnas i mitt liv. Jag kan hantera det bra allt som oftast. Jag måste alltid hitta mina egna sätt att hantera honom och hans sätt. Men kvällar som såna här når han verkligen ner på djupet. Han slår ut mig totalt. Jag hatar det. Att han fortfarande kan nå mig såhär.
Han är så ful, han spelar så fula kort. Den enda han tänker på är sig själv. Mitt hjärta gråter varje gång han säger eller skriver nånting i mening med: "jag måste få sova" eller "han stör, jag måste få egentid". Och alla gånger han gör saker för sig själv men kan inte unna Alvin saker.
Min son stör ingen! Han är världens finaste och han kan fan inte förstå det. Jag är så arg, ledsen och besviken. Mest på mig själv som inte såg vilken typ av människa han är tidigare. Fast samtidigt, utan honom hade inte min fina Alvin funnits.

Han är skadad. På alla sätt som finns. Och jag vet att den här ilskan och dom här tårarna bara stjälper mig själv. Han skiter ju i vilket. Och det gör mig bara ännu argare.

Blä åt den här kvällen. Då inte ens den enda jag vill ha här är hemma just ikväll. Det är väl jävla typiskt...


8 maj

Alice, den tjurskallen, ville upp innan 05 imorse men det gick inte mamma med på så efter lite grin så somnade hon om en stund. Så vi klev upp strax innan 06 istället... Var ju inte mycket bättre det...
Sen har vi myst heeela förmiddagen! Jisses så mysig hon varit idag. Kramig och allmänt himla go! Härligt!
Jag la henne för att sova runt 10 sen vaknade hon halv ett. Då fick hon lite lunch sen drog vi iväg och hämtade våra sommardäck som kommit. Åkte hem, Rickard bytte däck medan jag och Alice myste på i solen. Då han var färdig drog vi till barnens hus och hämtade ut ett nytt fäste till vagnen som gått sönder. Vidare till Coop, handlade lite och sen hem å grilla. Det blev riktigt gott!

Nu är det dags för gumman att bada sen blir det mys i soffan fram tills hon ska sova. Sen är det vuxenmys som gäller! Fram tills Rickard ska träna...


7 maj

Igår blev det sammanlagt ca 2 timmars promenad plus ett corepass. Det känns i kroppen idag.

Idag jobbar Rickard till fyra. Och just idag ville jag verkligen att han kom hem tidigt... Jag och Alice ligger fortfarande i soffan och myser under täcket. Hon klev upp halv sex och vi har hunnit sova mellan halv nio och tio. Nu blir det snart lite lunch i magarna sen måste jag göra nåt, så det blir nog en promenad. Bilen får vi inte köra eftersom sommardäcken inte kommit än. Men förhoppningsvis kommer dom idag.

Såna här dagar är inte roliga. Jag har massor jag behöver göra här hemma men jag har ingen lust alls. Så därför äter vi lunch och sen flyr vi fältet ett tag. Så kanske jag har lust då jag kommer hem.


Utveckling

Alice har precis lärt sig att gå baklänges. Man ser riktigt hur stolt hon blir över sig själv varje gång hon lär sig nåt nytt!


Njutbart

Igår fick jag sovmorgon men klev ändå upp runt 08. Men två timmar extra på morgonen gör mycket!
Alice och Rickard hade haft en riktig mysmorgon <3 vid halv tio tog jag en promenad med janita. Då slog Alice igen sina bruna ögon för sin första vila. Jag kom hem strax efter elva, riktigt skönt!

Jag städade här hemma lite grann och vid 15 började vi göra oss ordning för utekväll. Alice lämnade vi hos fina janita som var barnvakt åt henne hela eftermiddagen och kvällen. Hon är dessutom den första barnvakt som lagt henne för att sova inför natten. Jag känner mig trygg med henne och Alice är trygg med henne också. Det hade såklart gått jättebra!
Jag och Rickard åt middag och sedan blev det bio. Väldigt behövligt att få komma iväg bara vi två! Guld värt! <3
Det blev en sväng på krogen också för att dansa lite. Vi var hemma runt 01. Ja skjutsade hem janita och flisan.

Jag vaknade av Alice imorse vid halv sex. Men sen måste jag ha somnat om för jag vaknade för att gå på toaletten. Kommer in på toan, tittar på klockan och blir chockad, 11:27?!? Då hade Rickard tagit lillgumman imorse med. Det var väääldigt längesen jag sov så himla länge. Jag klär på mig och går ut i vardagsrummet. Då sover båda mina hjärtan.

Vi har haft en riktig myssöndag tillsammans. Legat på en madrass framför tvn och bara bara myst med vår lillgumma. Hon verkligen älskar då vi sitter eller ligger på golvet bredvid henne då hon leker, och hon ska ofta komma och kramas och pussas. Klättra på oss och prata med oss. Vi har verkligen njutit av varandras sällskap idag. Känt lugnet. Jag älskar dessa lugna dagar <3

Det har varit en helt underbar helg, välbehövlig helg! <3 jag har laddat batterierna inför en kommande vecka med hård träning och vardagsysslor.


3 maj 2013

Idag slog vi upp våra ögon kvart över sex. Rickard har varit hemma idag också och försökt vila bort sin förkylning. Det är bra att han lyssnar på sin kropp och stannar hemma då han är sjuk. Jag själv är dålig på sånt...

Vi myste på här hemma fram till klockan var 10, då klädde vi på oss och gick ut. Vi gick till parken här bredvid, Alvin cyklade dit. Vi lekte i sanden, gungade och busade i massor! Sen gick/cyklade vi till affären och handlade lunch. Efter lunch sov Alice och vi andra vilade ner maten med en film. Jag somnade dock efter fem minuter in i filmen. Klart man somnar då lilleman ligger bredvid och stryker mig på kinden <3 himla mys!

Alvin åkte till Kristian 14.30... Jämt när han har åkt så måste jag åka iväg och göra nåt, det är verkligen inte roligt att vara hemma. Så vi drog iväg och handlade. Då vi kom hem blev det middag och sedan städning av lägenheten. Alice somnade gott vid 19.
Rickard har sett hockey medan jag suttit och spelat candy crush. Jag är fast i det där spelet! Roligt är det!

Snart vaknar nog gumman för lite välling. Men nu blir det film och massa mys med min fina man <3


11 månader <3

Igår blev vår lillgumma 11 månader, snart ett år!! <3 usch vad tiden har gått fort, ändå tycker jag att jag tagit vara på tiden mer den här gången. Släppt hemmet, varit hemma mer och myst, burit mer, låtit henne sova på mitt bröst osv. Ändå sprang tiden iväg....

Hon har nu fått upp sin tredje tand, de andra tre är snart framme också. Hon kan säga mamma, pappa, lampa, titta och där. Och sen för nån dag sen säger hon: "titta där!".
Hon har blivit en riktigt duktig klättrare. Kan klättra i och ur soffa/säng själv utan att vi behöver passa henne, ruskigt skönt! Hon är så läskigt säker då det kommer till hennes motorik. Hennes balans är grym. Har knappt sett henne ramla en enda gång, trots att hon ställer sig uppe på sin bil eller nåt annat lite högre. Och tappar hon balansen så räddar hon sig själv från att slå sig på nåt sätt. Det har hänt få olyckor sedan hon lärde sig gå faktiskt.

Det är så himla roligt att hon lär sig nå nytt nästan varje dag! <3
Jag som var orolig att hon inte skulle kunna gå eller göra sig någorlunda förstådd innan hon börjar förskolan i augusti. Men nu kan jag slappna av. Älskade duktiga lillhjärtat <3


Spontanitet då den är som bäst

Igår hade vi vår pappa/man hemma hela dagen. Jag och Alice tog även en promenad med janita, Sandra och flisan. Vi pinnade på bra i nästan 8km!
Då vi kom hem drog vi på affären och handlade lite. Då vi kom hem fick Alvin cykla och vi gick bredvid. Han börjar bli riktigt haj på att cykla på sin nya cykel nu. Duktig kille! Då vi gick på promenad fick jag en förfrågan om vi ville följa med till badhuset efter stängning och bada. Självklart! Så vi gick hem, packade ordning och åkte iväg. Vi kom hem vid kvart i åtta och då somnade barnen direkt i sina sängar.

Resten av kvällen spenderades i soffan halvsovandes.


RSS 2.0