Mina fina <3


Söndag

Idag sov båda barnen till 08, snacka om lyx i det här hushållet!
Rickard fick lite sovmorgon men kom upp vid nio. Vi åt frukost och sedan åkte vi till 4h-gården och tittade på djur. Alice blev helt lyrisk! Hon älskar djur. Vid elva åkte vi hem och käkade lunch sen tog vi oss alla en liten sovstund. Alice vaknade vid 14 och då åt vi Mellis och sedan gick vi till en lekpark. Där träffade vi freya, Frida, Jocke, Felicia och Janita. Vi var där i nån timma sen åkte vi på kärnan och åt pizza/sallad. Vi la barnen vid sju-halv åtta men båda har tjorvat sen dess. Alice sover fortfarande inte... Såna här kvällar blir man som förälder riktigt less, hon är trött men något stör henne och hon kan inte berätta varför. Hon har dessutom kommit in i nån period där hon sover väldigt oroligt på kvällarna innan klockan tolv... Vi ska försöka klura ut varför och sen hitta på några nya metoder som kan fungera för henne.

I övrigt måste jag bara säga att livet inte kan vara bättre än såhär! Jag har världens finaste man vid min sida. Som ger mig det jag behöver. Som ser saker jag behöver när jag inte ser det själv. Som säger varje dag hur vacker jag är. Att han älskar mig. Som ser mig för den jag är och älskar mig för det. Jag är fortfarande sådär kär som jag var från början. Det är bara så mycket kärlek mellan oss. Skratt i mängder. Givetvis kan vi bli arg och ledsen på varandra också men vi pratar om det direkt och sen är vi vänner igen. Det är sån harmonisk stämning här hemma jämt. Jag verkligen älskar mitt liv och vad vi gör det till.


Midsommarhelgen

Igår var vi med fina vänner, dansade runt midsommarstången och åt god mat. Vi åkte hem runt tolv. Då började Rickard koka potatis och skulle äta sill och potatis som nattmat. Han är bra söt min man <3

Alice vaknade halv åtta imorse och då klev Rickard upp med henne så jag fick sova. Jag vaknade 10 och då hittade jag mina små änglar sovandes i soffan. Vid tolv kom Alvin och då blev det lite handling och nu är det massa mys med film och godis. Alice sover igen en stund.


Viktigt

När saker och ting i ditt liv nästan har blivit för mycket för dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full.
Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenarna. Sms sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsakerna finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade; jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.


Bra natt

Trodde såklart att lillgumman skulle krångla massor inatt pga vaccinationen men hon har sovit lugnt hela natten. Men hon är lite extra känslig i humöret idag så sig själv är hon inte riktigt. Hon känns varm så hon har nog lite feber också... Men hon är pigg i övrigt!

En observation som jag gjorde alldeles nyss,när jag låg i soffan och tittade på då mina busar lekte. Jag låg still i soffan, jag behöver inte springa efter det lilla trollet. Hon vet vad hon får röra och inte. Säger jag nej så lyssnar hon och går därifrån. Då jag tänker efter så är det rätt lyxigt, att kunna ligga i soffan och se på mina barn då dom leker. Alvin pillade på allt, hade tappat båda öronen rätt ofta och skrattade bara då jag sa nej. Haha, så olika det kan vara!

För mig känns Alice alldeles för stor och medveten för att precis ha fyllt 1 år. Men så har jag bara Alvin att jämföra med också. Han var/är fortfarande ett energiknippe av dess like och Alice är rätt lugn även om hon är full i bus. Men båda mina solstrålar är så glada jämt! <3 trots deras humör som pendlar ibland. Men dom är som mig, blir arg på en gång, uttrycker sin ilska, och sen är dom glada igen.

Jag kan inte vara mer är stolt över mina fina barn <3


12månaderskoll och vaccination

Idag var det dags för vaccination igen. Hon grät en skvätt precis efter sprutorna men sen gick det över. Det är nu ikväll som hon verkade ha massa ont, så hon fick sova bredvid oss i soffan. Hon har då inte vaknat mer än vid välling vid 23.

Hon väger nu 9,3kg och har blivit 76cm lång! Vår stortjej! BVC-sköterskan tyckte hon utvecklats himla bra i både vikt och längd.


Skön söndag

Jag och Alice klev upp sex imorse. Alvin kom upp vid sju och Rickard fick sovmorgon men klev ändå upp halv nio. Det blev en mysig förmiddag med massa bus å lek. Efter att vi fått oss lite mat i magen åkte vi på Ica maxi för att veckohandla. Alice somnade i bilen påvägen hem och sover fortfarande. Rickard sover också med henne i soffan. Jag och Alvin ligger i hans säng och tittar på film på paddan. Mysigt värre!

Då gumman vaknat ska vi dra till en lekpark och sedan blir det grillning hos vänner.

En bra dag med andra ord!

https://cdn3.cdnme.se/2710949/7-3/pic_51b482129606ee4a6a893e35.jpg" class="image">


Lycka

Kärleken till sitt barn är den största av dom alla. Jag kan säga att jag visste inte vad älska var innan jag fick barn. Och så hoppas och tror jag att dom flesta som fått barn känner. En sak som gör att mitt hjärta smälter är kärleken mellan Rickard, Alice och Alvin. Rickard skiner som en sol och är så stolt då han är med dom. Då vet jag att även dom tuffaste hjärtan kan smälta.

Jag är så stolt över vår familj. Över vad vi har och vad vi vill bli. Många trodde att vi inte skulle hålla. Att det skulle ta slut fort. Det har varit jobbigt, vi har haft våra svackor men samtidigt är kärleken starkare än nånsin och växer för varje dag. Det bästa som finns är att vakna på morgonen, då man ser ut som ett skogstroll, och min man säger: oj vad du är vacker! Då vet jag att han älskar mig om han tycker jag är vacker då jag ser ut som sämst.

Det är som en god vän sa till mig:" ni är så lätta att tycka om! Så lätt att vara med. Ni är lite småtokiga och det finns så mycket kärlek i er familj"
Att få höra det gör mig gott i hjärtat <3

https://cdn1.cdnme.se/2710949/7-3/pic_51aecf969606ee7523dc193a.jpg" class="image">


Alice 1 år!! <3

Igår fyllde år prinsessa ett år. Tiden går ruskigt fort men samtidigt tycker jag hon varit ett sedan hon började gå... Vi hade en fantastisk dag med mycket fina vänner på besök. Alice var så trött då dom flesta åkt hem så hon somnade i min famn vid fyra. Sen somnade jag och Rickard också så vi vaknade inte förrän kvart över sex, så Alice somnade inte klockan sju direkt... Men men, hon fyller bara ett en gång.

Ord som hon kan:
Titta där! (Titta dä!)
Titta här! (Titta hä!)
Lampa (ba)
Mamma
Pappa
Nej (nä!)
Tack tack (ta ta)
Titta
Aj aj

Hon lyssnar allt som oftast när vi säger till henne och hon förstår enkla instruktioner som: "du måste vända dig om när du klättrar ner från soffan"
Hon älskar att kramas och pussas och gör det ofta.

Fina presenter fick hon också igår:
-en stokkestol från farmor
-madrass till stolen från oss
-haglöfsryggsäck och bok från mormor och morfar
-böcker från morbror med familj
-kläder från Janita, flisan och Danne
-bakset från jaqueline
-bok från Uffe, Sofia och axel
-sandset och bok från Pia med familj
-kläder från Rickard mormor
-kläder från min mormor och mamma
-instrument, bultbräda och speldosa från oss
-onepiece från oss

Listan är inte full ännu då alla inte kunde komma igår.

Hon är väldigt nöjd med alla sina presenter <3


RSS 2.0