Born to be wild

Helt plötsligt ställer sig gumman upp utan stöd!! Chockadmamma.nu kan jag lova!
Tycker det för fort i hennes utveckling nu... Jag hinner inte med :-/ min bebis är borta känns det som. Men samtidigt får man inte glömma bort att hon faktiskt bara är 8 månader snart. Jag har lätt för att ta henne för äldre än vad hon är bara för att hon kan så mycket. Jag får påminna mig själv ibland.


Fitnessfighten

Imorgon startar fitnessfighten. Jag är peppad till tusen! Har under de senaste veckorna försökt få in rutinen att äta var tredje timma, dra ner på allt onyttigt och dricka mer vatten. Jag tycker jag lyckats rätt bra! Min förhoppning är att jag ska få bra resultat efter den här månaden. Har andra lyckats så kan jag med!

Imorse försökte jag mig på att göra situps men jag bröt ihop av skratt hela tiden. Haha så fort jag gjorde en situp så skrattade Alice åt mig. Vilket gjorde att jag skrattade för att hon gjorde det! Älskade lilla charmtroll! Men jag fick ihop 70 situps till slut. Det börjar ta sig!


Snart 8 månader

Idag 11:15 var vi på BVC. Först gjorde hon BOEL-testet och det klarade gumman galant. Eftersom Alice varit så förkyld så länge trodde BVCsköterskan att testet var som dömt för att misslyckas. Just för att öronen kan vara påverkade av förkylningen. Men det var inga som helst problem för vår tjej!

I utvecklingen ligger hon i ålder som för en 10 månaders. BVC sköterskan var impad och tycker vi har en himla duktig tjej. Klart vi blir stolt då vi får höra sånt!

Vikt: 7461gram
Längd: 69cm
Huvudomfång: 42,5

Nästa gång vi ska dit blir då hon fyllt 1. Då blir det vaccination också.


Sollefteå tur å retur

Vi klev ur sängen vid 08 imorse, klockan 09 var vi påväg ut till bilen för att dra till Sollefteå. Vi åkte först till Statoil och tankade och grejade. Vi var i Sollefteå vid halv ett. Vi stannade hos min faster först. Efter det drog vi och käkade pizza, Sollefteås pizza är fasen den bästa pizzan! Efter det träffade vi mamma, mormor, morfar. Då vi umgåtts med dom en stund drog vi och åt med Cissi och Patrik. Oj så jag saknar den damen!! <3 det kändes bra i hjärtat att få umgås en liten stund <3 hon värmer min själ.

Efter det åkte vi hem. Det blev en snabbvisit men den var uppskattad av alla vi träffade. Jag har inte varit där sed an sommar 2011 så det kändes skönt att hälsa på.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2710949/images/2013/pic_51084eb49606ee31b591e5c7.jpg" class="image">


Köp och sälj

La ut en del saker på FB loppisen igår, och idag har jag sålt nästan allt! Har fått ihop nästan 1000:- så nu kan man hitta nya saker för dom pengarna. Himla smidigt att sälja saker man ändå inte har nån nytta av och sen få chansen att hitta nåt nytt.
Ska sälja bland annat skötbordet, då det aldrig används längre. Vill inte ha Alice på skötbordet då hon snurrar som en virvelvind så fort man ska byta blöja. Så det stod bara och tog plats. Blir det fler kids kommer jag inte köpa ett skötbord, en rätt onödig möbel egentligen. Tycker jag. Går lika bra att byta i soffan, sängen eller på golvet.

Känns skönt att få iväg lite saker som bara är i vägen!!!


Lördag

Just nu sitter jag på Leos Lekland med en sovande Alice i famnen. Bror, Anna och tindra är här också. Jag som inte hade planerat in nånting idag är nöjd över att få göra nånting. Rickard är i Sundsvall och spelar match. Innan matchen var han in på Ikea och handlade lite smått. Typ ljus och sånt som alltid går åt.

Alice har varit sjuk nu sedan i tisdags. Varit riktigt hängig... Nu börjar vi äntligen se en ljusning och hon börjar bli bättre. Tillbaka till sitt glada jag igen :-)

Igår blev vi med ny soffa. Känns jäkligt skönt då den vi hade var både trasig och full med både kräks och kissolyckor. Den här går att ta bort tyget på så vi kan tvätta. Vi är himla nöjda!

Vi fick även hem taklampan jag beställt till vårt sovrum igår!


"Ja jag är lyckligare nu"

Imorse klev vi upp vid halv åtta. Tänkte jag skulle ge Rickard sovmorgon men han kom upp runt kvart över åtta med motiveringen:" jag vill hinna vara med min familj innan jag ska åka och spela match!" Underbara man.

Vi hade en helmysig morgon med mycket kel och lek med barnen <3

Rickard åkte vid halv tolv. Vi packade ordning lite fika, drog iväg och hämtade Frida och Freya och åkte sen för att se på matchen. Det blev dock förlust för Umeå... Så vi hade inte en sån nöjd man då han kom hem.

Rickard gjorde middag, kött, hemlagad klyftpotatis, morötter och sås. Gott gott!!

Barnen sover sedan en timma tillbaka. Lägenheten är ihopplockad från leksaker. Disken diskad.

Nu blir det mys med min älskade fina underbara man. Jag kunde inte fått det bättre! Jag förvånas varje dag över hur bra han är, så bäst för mig.


"Det enda jag begär är att slippa vara ditt begär"

Ibland blir jag bara så less på att försöka anstränga mig. Anstränga mig för att få ihop vardagen så vi kan träffa vänner och familj. Jag tycker att jag alltid tar mig tiden att träffas och umgås med de jag bryr mig om. Alltid ställer upp. Men jag får ingenting tillbaka. Det är alltid lovord om att det ska ringas, vi ska träffas osv. Men ingenting händer, hur mycket jag än trycker på. Jag är så ruskigt less på att behöva "tjata" fram att vi ska umgås... Vill man umgås så anstränger man sig, från båda hållen. Sen då jag ifrågasätter kommer det alltid nån dålig ursäkt. Ibland känns det som att vår familj alltid har tid, ork, energi till att hitta på saker. Vi säger sällan nej till nånting. Hur kan folk vara så orkeslösa??
Jag har inte sovit en hel natt sedan mitten av graviditeten. Jag är trött jämt. Men istället för att fokusera på att jag är så jävla trött att jag knappt vet vad jag heter så tar jag mig i kragen och njuter av livet ändå. Säger oftast ja till att umgås med mina vänner och familj. Och säger jag nej så är det för att jag har annat inplanterat, aldrig för att jag är trött.

Ibland blir jag bara så less på att vara den som tar tag i saker.

Ett litet klagoinlägg måste jag få göra ibland.


Lördag

Imorse vaknade Alice kring 07. Då gick Rickard upp med henne så jag fick sova. Underbart! Då det bara är jag som duger om nätterna så blir det ju jag som är vaken då hon är vaken också. Snacka om mammig just nu. Så jag sov till kvart över åtta, sen var det frukost tillsammans. Kvart över nio åkte Rickard iväg till Östersund för att spela match. Jag la Alice för en sovstund vid kvart i tio sen sov hon till klockan 12. Alvin som är lite hängig fick välja vad han ville göra och han valde att se film. Så vi myste ner oss i soffan. Han låg så nära och kramades hela tiden, himla mysigt! Jag slumrade till lite nu och då också, inte helt fel.

Strax efter att Alice vaknat kom Sofia hit med lille axel. Vi gjorde lunch tillsammans och hade trevligt. Direkt efter lunchen slängde jag Alvin i säng. Han är så himla trött efter de veckor han varit hos sin pappa så han behöver vila på dagen. Idag sov han 1 och en halv timma!!! Då väckte jag honom.
Alice gjorde sin andra och sista sovstund för dagen från tjugo över två till kvart över tre. Vid halv fyra åkte Sofia och axel hem. Kändes skönt med lite sällskap då Rickard inte är hemma.

Nu blir det snart middag sen mys med barnen innan sängdags. Älskling kommer väl hem lagom tills barnen har somnat. Då blir det mys!!


Det finns inget dåligt väder... Bara dåliga kläder

Trots dessa -20 tog vi oss ut idag. Jag var tvungen att hitta kläder åt Alice. Då jag nu försökt tryckt på henne 68 alldeles för länge... Tycker dock inte att det fanns särskilt mycket fint på varken hm, lindex eller kappahl. Och hittade jag nåt som föll i smaken fanns det inte i storlek 74... Såklart. Alltid ska det vara nåt. Men hon fick sig tre par byxor, 2 bodysar och en tunika. Och så den där jä*la katten på var och vartannat plagg! Gillar verkligen inte Hello Kitty. Eller spiderman och sånt där skit. Mumin går dock bra ;-)
Sen tänker jag väldigt lite genus med tanke på mitt jobb men rosa på en tjej är bra fint. Jag köper nästan bara det till Alice. Trodde aldrig jag skulle bli en sån mamma om jag fick en tjej, men jag är rätt tjejig av mig själv också så det kanske är därför. Hon är bara så fin i rosa mot sin gyllenbruna hy!

Nu blir det tvspel med min bruna chokladbjörn!


Överflöd av känslor

Nu var det länge sen jag grät... Kanske en vecka. Jag är en gråtare och gråter nästan varje dag. Ibland för att det bara blir för mycket helt enkelt, ibland för att jag är arg, trött, irriterad. Ibland för att jag är glad. Gråta är mitt sätt att ventilera mina känslor vare sig det är glada eller arga tårar. Jag kan tycka det är skönt att gråta. Jag har inte alltid varit en gråtare... Förut höll jag allt inom mig, jag kanske har blivit känsligare för varje barn.

Jag tror gumman håller på att få sin tredje tand nu... Tyckte mig se nånting vitt i hennes mun idag. Och sömnen är orolig igen.. Och äter dåligt. Det har som blivit tecken på att det är tandsingar på G. Jag tycker det är jobbigt att hon äter dåligt, jag är alltid så rädd att hon inte får i sig tillräckligt. Men hon äter väl då hon är hungrig.

Idag bytte vi bilstol till bästa storlek. Har väl varit läge att göra det för några veckor sen egentligen men vi har varit lite lata. Enda nackdelen är att hon nu måste sitta bak i bilen och det känns lite trist. Är ju van att ha henne bredvid mig fram.

Imorgon blir det till att dra en sväng på stan. Nu har jag tryckt på Alice 68 länge nog. Det är bara att inse att det inte går längre. Och storlek 74 är nånting som det inte fanns nånting ifrån då Alvin var liten, inget jag fick med mig i separationen med K iaf. Så det blir att införskaffa några plagg imorgon. Storlek 80 finns det mängder av här hemma men dom drunknar hon i än så länge.

Vi gjorde även pulkapremiär idag! :-) hon tyckte verkligen om det!


Dåligt samvete fast jag inte behöver

Jag inser nu hur mycket kort jag tar på Alice jämfört med Alvin. Säkert dubbelt så mycket. Men jag tar kort mest för att dokumentera gummans framsteg. Jag vet inte hur mycket bilder det finns på lilleman sedan han var liten. Jag har då fyllt en hel extern hårddisk med bara bilder på Alvin. Men jag har ändå dålig samvete över att jag har fler bilder på Alice än Alvin just nu... Men så är det så att de gånger jag vill ta kort på Alvin så säger han nästintill "jag vill inte att du tar kort på mig mamma!" Och då får jag ju respektera det.

Tur Alice inte lärt sig säga nej ännu!!


Bra rutiner

Gumman har äntligen börjat fått in bättre rutiner och sover bättre om nätterna. Inte lika oroligt och vaknar inte lika ofta. Nu har hon tex sovit nonstop sedan klockan 19.30, det brukar sällan hända... Hon brukar ha kunnat vakna tre-fyra gånger vid den här tiden. Men sedan hon börjat sova bara två stunder om dagen har det blivit mycket nycket bättre! Och sedan börjat få mer välling. Det gäller att hitta på nya lösningar hela tiden. Sen har hennes två tänder kommit upp och jag ser inga fler på g just nu så det gör nog att hon sover bättre också.

Ikväll är första kvällen på hela veckan som jag och älsklingen får vara tillsammans och bara mysa. Träningarna har kommit igång igen efter juluppehållet. Den här tiden är dyrbar! Och vi njuter för fullt Båda två. Finare kille får man leta efter. Underbar! <3




Andra tand

Nu har gummans andra tand spruckit igenom. Hon är så söt med sina två små risgryn där nere :-)


Små ord av kärlek

En av de bästa sakerna jag vet är när jag vaknar på morgonen och jag har fått ett sms från min älskling där han skrivit nåt gulligt. Varje dag han jobbar så vaknar jag upp till det <3 jag tycker det är himla mysigt.

Dagarna går och snart är dagen D här. Jag räknar ner dagarna. Kanske inte är nåt att räkna ner till egentligen, hur kul är det att fylla 25, egentligen? Halvvägs till 50. Åldersnoja? Nja lite kanske. Fast jag har ingen anledning till det. Jag har mina två fina barn och min älskade man vid min sida. Jag har uppnått det jag ville uppnå i mitt liv. Sen är resten bara ett plus. Jag njuter av livet och är tillfreds med det jag har. Ja, det finns alltid nånting man vill ha i sakväg men det kan man alltid fixa tids nog. Vi har en fin lägenhet som vi trivs i, även om vi skulle vilja köpa hus. Jag bor nära mina vänner och familj. Den där känslan av att känna sig nöjd över det man har är nog den bästa känslan på länge.

Jag minns då jag var singel. Jag letade alltid efter nånting kändes det som. Nu har jag hittat det jag letade efter: tryggheten och nån som delar allt jag gör i mitt liv. Nån som kan berätta min livshistoria för mina barn då jag lämnat jordelivet. Nån som vet allt om mig och ändå vill vara kvar. Det finaste som finns är att ha nån vid min sida som delar mitt liv med mig. Jag tror på en hel livstid med min Rickard. Jag måste tro på det. Jag vill tro det. Sen kan allting hända på vägen men då vi båda har samma inställning till livet och vårt förhållande kan ingenting gå fel.
Jag minns vår första dejt. Hur jag tänkte: såhär ska det kännas. Allting kändes så naturligt tillsammans med honom, som om vi känt varandra jämt.
Vi har alltid roligt när vi är tillsammans. Den känslan har jag inte känt innan. Den här familjen öser kärlek över varandra. Det är så härligt!


Ett nytt år

Året som gått har varit ett händelserikt år. Vår älskade dotter föddes och förgyller våra liv. Hon har blivit så stor så fort och hon kan så mycket redan. Jag tror att hon lär sig mycket genom att se hur storebror gör. Och han försöker mer än gärna "lära" henne så mycket han kan. Jag är så otroligt stolt över mina barn!

Det här året kan inte börja på ett bättre sätt. Jag är lyckligare än nånsin, mer målmedveten än jag nånsin varit. Jag har världens bästa familj och vi har alltid så roligt tillsammans. Jag har världens bästa man som alltid ställer upp. Som älskar mig för den jag är. Som jag sagt förut: även då det är som sämst är jag mer lycklig än jag var innan jag träffade min prins. Det är såhär livet ska vara. Vi har så många drömmar och mål vi vill uppnå tillsammans och det är så härligt. Att ha nån som har samma drömmar som mig. Då vet jag att vi kommer gå hand i hand genom livet och aldrig tröttna. Alltid stötta varandra och alltid ta emot varandra då vi faller. Jag är fortfarande lika kär som jag var då jag träffade honom. Det är så underbart.


Hektiska veckor

Efter en tid med planerande inför dop och jul, nyår osv är nu den enkla vardagen här igen. Rickards mamma åkte hem igår och hans syster idag. Det har varit en himla mysig helg och vi har haft väldigt roligt!

Jag somnade i soffan igår kring 20 sen gick det knappt att väcka mig. Jag var helt slut. All denna stress som varit plus lite för lite sömn nu i helgen gjorde nog sitt. Imorgon blir det att ta tag i städning av lägenheten.

Alvin har gått och blivit förkyld så han hostar och hostar. Får se hur natten blir och hur han känner sig imorgon. Det kan bli så att han blir hemma från förskolan så han får vila.

Rickard är på sin första träning efter julledigheten. Då han kommer hem blir det mys till lite film sen sova.


Kärlek

Du är ett mirakel detta mirakel kärleken
Det du mys du förgyller min dag du är min dröm och mina andetag.
Utan dig är jag förvirrad och inte mig själv. Tack för allt du ger mig och allt du står för. Tack för min dotter och min underbara bonus unge Slarvin.
Du är allt vi behöver.
Kyss och smek vuxenlek

Tänkvärt.

En riktig karl ser alltid till att frugan får rätt, för husefridens skull.


Gästbloggning av sikkasommar

Hej hopp bloggen.
Eller ja det är ju inte min blogg.
Men hörde en rolig grej igår.
Tydligen fick någon jävligt dryg tjej stryk av min lillasyster utanför slicken. Haha undra vem...
Nu blir de film med frugan och syster. Hoppas man inte behöver kliva upp kl 06;10 i morgon. Jag var Bakis som ett djur idag.
Tur att dom är gulliga dom små liven.

Tänkvärt
Det finns inga hästar ;)


Nya vänskaper

Jag köpte en lära-gå-vagn till gumman idag av doppengar som hon fick. Den blev mycket uppskattad och hon förstod på en gång hur hon skulle göra. Hon började gå längst med möbler igår så då kände vi att en gå-vagn skulle passa ypperligt. Jag förstår inte hur hon har energi till att lära sig nya saker varje dag. Hon är så duktig!

Rickards syster och mamma har varit här i helgen. Första gången jag träffar hans syster. Väldigt roligt att ha fått träffa henne nu! Alvin har blivit väldigt fäst vid henne och dom har mycket roligt! Älskade lille kille.


Dopmat


5 Januari 2013 <3

Igår var det dop för vår fina Alice. Hon var så himla nöjd och glad hela dagen trots att hon knappt sovit något. Hon "pratade" högljutt i kyrkan samtidigt som prästen. Sötsnöre! Det var dock en stor besvikelse att rätt många sa att dom skulle komma men hörde inte av sig och kom heller inte.... Tycker sånt är dålig stil. Jag tackar alla som ville förgylla vår och Alice dag och som hade oss som första prioritet just dom timmarna igår.

Vi var hemma igen vid 18. Alice hade såklart somnat i bilen påväg hem efter att ha varit vaken i över 4 timmar. Hon brukar orka två timmar, Max tre, innan hon vill vila en stund. Hon vaknade dock vid halv sju. Då fick hon välling sen somnade hon igen vid åtta.

Vid halv nio kom våra vänner över för en liten förfest innan vi drog ut på krogen och dansade. Farmor var barnvakt. Det var första gången Alice haft barnvakt. Och första gången jag och Rickard hittade på något sedan hon föddes. Det behövdes. Det var så himla roligt att vara ute med våra vänner tillsammans och samtidigt veta att Alice var i goda händer. Vi var hemma kring halv tre. Somnade sedan gott.


Första ordet

Igår kom det första ordet. Pappa, såklart... Men hon är väldigt söt när hon kryper omkring och ropar pappa hela tiden ;-)


Ny bil

Idag blev vi med bil igen. Känns bra att ha en även om vi inte kör så mycket just nu då jag är mammaledig. Så vi har varit och storhandlat nu i eftermiddag. Alvin har varit med oss en stund idag också, alltid lika mysigt. Nu kommer han igen till oss på fredag. Längtar!

På fredag kommer även Rickards mamma och syster upp för att vara med på dopet. Så det blir fullt hus här i helgen. Så imorgon då Rickard jobbar står städning på schemat. Sen blir det plankstek till middag.

Nu ska vi dra iväg och tvätta upp bilen så den är fräsch. Sen blir det hem och mysa hela kvällen, vi gillar att mysa!


Dopfin

Satte mig och gjorde naglar ikväll, det tar ju sin lilla tid som vanligt men nu är jag klar och redo inför dopet! Jag kan tycka det är lite roligt att sitta och fixa naglarna lite nu och då. Gjorde dom kortare än vad jag brukar, mest för att slippa fila så mycket då dom växer.


Sin första tand!

Vi upptäckte nyss att gumman fått sin första tand! Vi blev lite chockade då hon tog mitt finger i munnen och så känner jag nåt hårt. Då förstår jag bättre hennes gnälligare jag som varit de senaste dagarna.


7 månader

Alice blir 7 månader imorgon.

Hon kan:
Krypa
Sitta utan stöd
Sätter sig upp från liggande
Stå med stöd
Vinka
Flytta saker mellan händerna
Dricka ur pipmugg själv
Lyssnar till sitt eget namn
Kommer om man ropar på henne
Tittar på mamma/pappa om man frågar "vart är mamma/pappa?"
Ammas bara vid 14 på dagen.
Ammas fortfarande 1-3 ggr per natt(inräknat frukostammningen)

Äter:
Frukost: ammas
Förmiddag: gröt
Lunch: mat
Mellis: ammas + (macka ibland)
Middag: mat
Kvällsfika: välling i pipmugg

Ammas vid 00 och ibland vid 03.

Hon är så pass aktiv om dagarna så jag känner inte att jag anser att hon är för "stor" för att äta på natten fortfarande, även om jag vet att efter 6 månader finns inte behovet av mat på natten. Men är hon hungrig så klart hon ska ha mat!! Hon är så pass liten för sin ålder ändå.

Hon är intresserad av allt vad gäller mobiltelefoner, kablar, tangentbord osv. Allt hon inte får röra med andra ord... Hon är en riktig klätterapa och tycker mest av allt om när man ligger på golvet med henne så hon får klättra på oss. Hon är väldigt kramig och vill gärna vara nära. Hon somnar alltid i sin säng men under natten vid amning får hon komma till vår säng. Det tycker hon bäst om.





Nyårsafton

Det blev en mysig nyår med lilla familjen. Vi myste på hela förmiddagen och på eftermiddagen gick vi till affären och handlade inför middagen och smällde lite smällare. Det blev förrätt, varmrätt och efterrätt så klart!
Alice somnade vid åtta. Alvin fick vara uppe lite extra länge och somnade kanske runt 22. Han tyckte det var mysigt att få vara med oss själva på kvällen <3
Efter barnen lagt sig satte jag och Rickard oss ner under en filt och såg film fram till tolvslaget. Då gick vi ut på balkongen och drack skumpa och såg på alla raketer som sköts. Och då vi bor på sjunde våningen så såg vi mängder, synd att det var lite molnigt bara...

Idag åkte Alvin tillbaka till Kristian... Tråkigt men så är det. Tur han kommer på fredag igen!!

Resten av dagen blir det mys med den mindre familjen.


RSS 2.0